2012. április 26., csütörtök

Mártásos zöldséges szelet



- mellfilét szeletekre vágni, ízesíteni és serpenyőben megsütni, majd tepsibe tenni

- vegyes zöldségek ( nálam ezt most brokkoli,karfiol,sárgarépa volt ) sós vízben megfőzni, majd leszűrni és a húsok tetején elosztani

- 1 evőkanál vajon világosra pirítani 2 púpos evőkanál lisztet, majd 4 dl forró tejjel felönteni, állandó keverés mellett mártássá főzni, ízesítés, só, bors - tűzről levenni és belereszelni 5 dkg sajtot - kanállal ráhalmozni a zöldséges husira, tetejét meghinteni reszelt sajttal és sütőben pirulásig sütni

- kockára vágott krumplit sós vízben megfőzni, leszűrni, áttörni és vajjal, tejföllel kikeverni

Nagyon finom lett, én szeretem az ilyen mártásos szaftos ételeket.

2 megjegyzés:

  1. Finom lehet,habár jól elrejtetted!:):)Ezt a tejfölös kikeverést kipróbálom,még nem próbáltam.

    VálaszTörlés
  2. Mert jó gazdagon megpakoltam a husikat :-)
    Feltétlen próbáld ki, tejjel vagy tejföllel az igazi, sokkal lágyabb és finomabb a krumpli ;-)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails