Ilyenkor ősztől már tudok venni finom konyhakész házi csirkét, kisebb, közepes méretben.
- 1 fej finomra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon megpirítani
- majd mehet rá a csirkeaprólék, farhát, csontos mellhús és tovább pirítani, meghinteni sóval és őrölt pirospaprikával és felönteni vízzel
- jó félpuhára megfőzni, a végén tettem hozzá egy paradicsomot és 2 db nagy cikkekre vágott paprikát, olyan jó bő lére eresztett pörkölt legyen
- ezután mehet hozzá úgy jó 10 dkg tarhonya és készre főzni
- nos én nem szeretek mellette állva kavargatni, ezért mély sütőtálba teszem, de előtte megpirítom a tarhonyát és öntök még hozzá vizet, hogy bőven ellepje, majd lefedem és sütőben jó közepes hőfokon szűk 1 órát sütöm


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése