2020. február 1., szombat

Almás körtés máglyarakás


- 4-5 db kiflit karikára szelni

- 2 db almát és 2 db körtét meghámozva vékony cikkekre szelni

- 4 tojássárgát és 10 dkg cukrot kikeverni és felönteni 6-7 dl tejjel

- sütőt előmelegíteni

- közepes méretű tepsit, vagy 2-3 literes jénait vajjal kikenni

- kifli karikákat megmártogatni a tojásos tejben és tepsibe tenni, majd rá egy sor alma és körte, újabb sor mártogatott kifli, megint alma és körte, tetejére mindig kifli kerüljön

- a maradék tojásos tejet ráönteni

- sütőben 25-30 percig sütni

- ekkor a 4 habbá felvert tojásfehérjét - ha van kéznél lekvár 1-2 kanállal belekeverni - rákenni a megpirult kifli tetejére és pirulásig kb. 10 percig sütni

- tálalás előtt picit állni hagyni, hogy szeletelni lehessen

- most tepsiben sütöttem, de jobb szeretem jénaiban, mert akkor látom hogy milyen szépen pirul az oldala :-)

Jó étvágyat kívánok! :-)


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails