2016. július 11., hétfő
Vegyes kompót
Eddig még jó dinnyét nem nagyon sikerült venni, kivéve a sárga, mert az finom édes volt. A görög viszont...
Így előtérbe került a jó hideg kompót. Most vegyesen mindenből tettem bele, ami itthon volt.
- alma kockázva, őszibarack cikkekre, meggy
- hideg vízben tettem fel főzni, jó sok lével
- pici darab egész fahéjjal és 2-3 szem szegfűszeggel, ízlés szerint cukorral ízesítettem
- mikor elkészült, akkor a mosogatóban hideg vízben hagyom kihűlni a fazekat, gyorsan lehűl és mehet a hűtőbe
Holnap őszibarackból készítem, mert képtelenség ilyen melegben barackot tartani a lakásban, rögtön megromlik. Ahhoz csak szegfűszeget és cukrot teszek ízesítésnek.
Általában 2 napra való adagot főzök és még a munkahelyre is viszek belőle nassolni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése