2012. november 18., vasárnap

Lekváros omlós keksz


- 30 dkg liszt ( nekem még kellett 3-4 evőkanál )

- 1 teáskanál sütőpor,

- 1 tojás

- 1 cs van.cukor

- 20 dkg porcukor

- 20 dkg olvasztott vaj

- 0,6 dl narancslé rostosan

- 2 narancs lereszelt héja ( nálam ez elmaradt )

- ezeket fakanállal jól elkeverni, majd hűtőbe tenni 1-2 órára

- lisztes kézzel diónyi gombócokat formálni, tepsibe tenni és lisztes villával kicsit lenyomni a tetejüket, nagyobb távolságra tegyük mert sülés közben megnőnek

- 170 fokon 8-10 perc sütés míg halvány rózsaszínes kezd lenni az alja

Most lekvárral összeragasztottam őket...kicsit hígabb a baracklekvár, ezért kifolyt...nem baj, így is elfogy :-)

3 megjegyzés:

  1. Izgalmas íze lehet a narancstól:)

    VálaszTörlés
  2. Izgalmas íze lehet a narancs és a barack egyvelegének:)

    VálaszTörlés
  3. Narancshéj nélkül nem érezni a narancsos ízt, viszont nagyon finom puha keksz, próbáld ki, megéri ;-)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails