2012. november 5., hétfő

Karamellizált birsalmás csirkemell


- mellfilét kockára vágni, só, bors ízesítés

- kevés zsiradékon, serpenyőben megsütni

- birsalma megfőzve ( kompótként főztem, leszűrtem ), majd serpenyőben mézet rácsurgatni és karamellizálni, csak pár perc, ne égessük el, ahogy kezd színesedni már készen van

- sós vízben rizst főzni, leszűrni, pici vajjal elkeverni


A hússal együtt is lehet karamellizálni, nekem úgy túl tömény édes.


4 megjegyzés:

  1. Nagyon finomat főztél. Tényleg a birs köretnek igen kiváló hús mellé, főleg szárnyasnak. Én még nagyon szeretem savanyú káposztában, még amikor saját kezűleg döngöltem a káposztát télire. További szép napot! Tücsi

    VálaszTörlés
  2. Így még nem készítettem, de finom lehet:)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails