2015. július 16., csütörtök
Húsleves csirkefarhátból
- csirkefarhátról a zsírosabb részeket levágni - én előtte mindig vízben felforralom a húst, majd kiveszem, leöblítem, de minden hússal így teszek, hogy ne legyen zavaros a leves -
- hideg vízben feltenni főzni
- só, pár szem egész bors ízesítés
- negyed óra múlva hozzátenni a zöldségeket, sárgarépa, gyökér karikára szelve, krumpli kockára vágva, fél zeller, 1 kisebb egész fej hagyma, 1 tv paprika egészben, pár karfiol rózsa ha van otthon
- lefedve takarékon főzni
- mire megfő a zöldség, addigra a hús is, így kb 1 óra múlva kész a leves
- külön sós vízben megfőzni a levestésztát, leszűrni és a leves mellé tálalni
A farhát finom cuppogós csontos husika, levesbe, rizses húsba, tarhonyásba, pörköltbe lehet felhasználni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése