2014. november 11., kedd

Lekváros palacsinta


Csintalan palacsinta :-)

Kezdő háziasszonyok lapozzák fel a szakácskönyvet. Én sosem mérem, érzésre megy, hogy miből mennyi kell. No meg, hány fős a család, milyen az étvágyuk, sok mindentől függ.

Egy kis tapasztalat:

3-4 db tojás
csipet só
3 evőkanál cukor
fél deci tej - ezt mind keverjük össze
majd annyi lisztet öntünk hozzá, hogy simára tudjuk keverni, olyan galuskasűrűségű legyen
ezután öntjük fel tejjel, érdemes apránként, hogy érezzük a tészta állapotát, se sűrű, se híg ne legyen - ezt a legnehezebb, aki még nem tudja :-)

Kell hozzá egy jó minőségű serpenyő, vékonyfalú és úgy 24 cm átmérőjű - nekem a Tefal vált be évek óta.

Fel kell forrósítani a serpenyőt, késhegynyi vaj és egy közepes merőkanálnyi tészta - szép vékony legyen és takarék és közepes hőfok közé állítani a lángot. Én lapos fakanállal szoktam átfordítani, van aki feldobja.
Szép sorban kisütni, megtölteni őket és jóízűen megenni! :-)
Most őszibarackos lekvárral töltöttem, nagyon finom volt.


Related Posts with Thumbnails