- kevés libazsíron tarhonyát pirítani, majd pirospaprikával meghinteni, felönteni vízzel, hogy jól ellepje
- krumplit kockára vágni, tarhonyához tenni, sózni
- 1-1 paprikát és paradicsomot is nagyobbra szelve
- félidőnél kolbászt karikázni bele és készre főzni
Mennyiséget nehéz megadni...tarhonya függő, van amelyik jobban dagad, akkor abból kevesebb is elég.
Kolléganőm mondta, hogy házi tahonyát vett leveshez, 2 kisebb merőkanálból készítette...aztán csak nőtt és nőtt a tarhonya....kinőtte a fazekat :-)...kénytelen volt nagyobba átönteni.
Krumpliból is személyenként 1 nagyot lehet számítani. Kolbászból meg ki mennyit szeretne ;-)
2 megjegyzés:
Ilyet még nem ettem sose, de jó lehet:)
Ez egy régi pásztor étel, mint a slambuc is.
Megjegyzés küldése