2013. augusztus 1., csütörtök

Krumplis tarhonya




- kevés libazsíron tarhonyát pirítani, majd pirospaprikával meghinteni, felönteni vízzel, hogy jól ellepje

- krumplit kockára vágni, tarhonyához tenni, sózni

- 1-1 paprikát és paradicsomot is nagyobbra szelve

- félidőnél kolbászt karikázni bele és készre főzni

Mennyiséget nehéz megadni...tarhonya függő, van amelyik jobban dagad, akkor abból kevesebb is elég.
Kolléganőm mondta, hogy házi tahonyát vett leveshez, 2 kisebb merőkanálból készítette...aztán csak nőtt és nőtt a tarhonya....kinőtte a fazekat :-)...kénytelen volt nagyobba átönteni.

Krumpliból is személyenként 1 nagyot lehet számítani. Kolbászból meg ki mennyit szeretne ;-)






2 megjegyzés:

Kati írta...

Ilyet még nem ettem sose, de jó lehet:)

csipike írta...

Ez egy régi pásztor étel, mint a slambuc is.

Related Posts with Thumbnails