2025. április 10., csütörtök

Almás máglyarakás


 

- 2-3 literes jénai tál kivajazva

 

- 4-5 db kifli karikára szelve

 

- 3-4 db alma hámozva, magozva, vékony cikkekre vágva

 

 - 4 db tojássárga és 10 dkg cukor simára keverve, majd 6-7 dl tejjel elkeverni

 

- sütőt előmelegíteni

 

- kifli harmadát a tojásos tejbe mártogatni és a tál aljára tenni

 

- erre jön az alma fele, fahéjjal meghinteni

 

- megint a mártogatott kifli, majd alma

 

- tetején mártogatott kifli legyen, ha marad a tojásos tejből, azt ráönteni

 

- sütőben közepes hőfokon 25-30 perc sütés

 

- a tojásfehérjét felverni, ha van lekvár, egy kanállal elkeverni és a kifli tetejére kenni

 

- még úgy 10 perc sütés, amíg a hab megpirul

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails