2024. szeptember 22., vasárnap

Pulykanyakból húsleves


- 2-3 db pulykanyak ( én leszedem róla a hártyát és bevagdosom a húst  ) vízbe teszem, felforralom, majd kiszedem a pulykanyakat és leöblítem vízzel, így nem lesz zavaros a leves


- 3-3 db sárgarépa és petrezselyemgyökér nagyobb darabokra vágva, kevés zsiradékon megpárolom, majd felöntöm vízzel, hozzáteszem a pulykanyakat és


- 3 db krumpli nagyobb darabra vágva mehet a leveshez


- 1 fej kisebb zeller nagyobb darabokra vágva mehet a leveshez


- só, pár szem egész bors


- forrás után kicsi lángon, fedő alatt készre főzöm, ez másfél óra


- tetszés szerinti levestészta külön sós vízben megfőzve, leszűrve a leves mellé kínálom


Pulykanyakból nagyon jó erős húsleves készül.



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails