2013. december 8., vasárnap
Kaporszósz natúr szelettel
Finom friss kapor illat csapott meg a piacon, vettem is pár csokorral...mert nagyon szeretem.
- a száráról letépkedem a zöld leveles hajtásokat, megmosom, majd felaprítom
- kevés vízbem megpárolom és
- tejes liszttel behabarom - 2-3 evőkanál liszt 1-2 dl tejjel simára keverve - szűrőn keresztül öntöm bele, így biztos sima selymes mártás lesz
- só és cukor ízesítés, aki szereti lehet fokhagymásan is, mint a spenótot
- ez 2-3 csokor kaporhoz szól, de tej még kelleni fog hozzá, hogy finom lágy mártás legyen, apránként öntögetni hozzá, hogy híg se legyen
- csibemellet vékonyra szelni, sózni, borsozni és lisztbe mártani
- forró kevés zsiradékon megsütni - a csirkehús gyorsan átsül, ezért a mártás után süssük meg, hogy melegen tálaljuk -
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése