2013. december 8., vasárnap

Kaporszósz natúr szelettel


Finom friss kapor illat csapott meg a piacon, vettem is pár csokorral...mert nagyon szeretem.

- a száráról letépkedem a zöld leveles hajtásokat, megmosom, majd felaprítom

- kevés vízbem megpárolom és

- tejes liszttel behabarom - 2-3 evőkanál liszt 1-2 dl tejjel simára keverve - szűrőn keresztül öntöm bele, így biztos sima selymes mártás lesz

- só és cukor ízesítés, aki szereti lehet fokhagymásan is, mint a spenótot

- ez 2-3 csokor kaporhoz szól, de tej még kelleni fog hozzá, hogy finom lágy mártás legyen, apránként öntögetni hozzá, hogy híg se legyen

- csibemellet vékonyra szelni, sózni, borsozni és lisztbe mártani

- forró kevés zsiradékon megsütni - a csirkehús gyorsan átsül, ezért a mártás után süssük meg, hogy melegen tálaljuk -



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails