2015. július 27., hétfő

Natúr csibemell szeletkék, párolt zöldségekkel


- vegyes zöldségeket - sárgarépa, zöldborsó, karfiol, brokkoli, zöldbab -

- pici vajon megpárolni, majd kevés vízzel vagy húslével felönteni és fedő alatt párolni,
só, őrölt bors ízesítés, finomra vágott petrezselyemmel megszórni a végén

- sós vízben megfőzni a gyors rizst, leszűrni és csipet vajjal átkeverni

- csibemell szeletelve, kisebb darabokra vágni és só, bors ízesítés után lisztbe mártani

- serpenyőben kevés zsiradékon megsütni


2015. július 25., szombat

No...

lássunk hozzá...hűs és édes mint a méz!!!!


Röpke 33 fok van még így este 8-kor...felhőt csak az időképen látunk, környékünkön még véletlenül sincs...
ábrándos képpel bámulom máshol a 20 fokot...


2015. július 20., hétfő

Mini veteményes

Hétvégén szüret :-)







Fehérözönből 3 tő van.


Legnagyobb öröm, hogy megindult a kaliforniai.


Remélem piros lesz, nem marad zöld.
Ebből 2 tövem van.

2015. július 16., csütörtök

Húsleves csirkefarhátból


- csirkefarhátról  a zsírosabb részeket levágni - én előtte mindig vízben felforralom a húst, majd kiveszem, leöblítem, de minden hússal így teszek, hogy ne legyen zavaros a leves -

- hideg vízben feltenni főzni

- só, pár szem egész bors ízesítés

- negyed óra múlva hozzátenni a zöldségeket, sárgarépa, gyökér karikára szelve, krumpli kockára vágva, fél zeller, 1 kisebb egész fej hagyma, 1 tv paprika egészben, pár karfiol rózsa ha van otthon

- lefedve takarékon főzni

- mire megfő a zöldség, addigra a hús is, így kb 1 óra múlva kész a leves

- külön sós vízben megfőzni a levestésztát, leszűrni és a leves mellé tálalni

A farhát finom cuppogós csontos husika, levesbe, rizses húsba, tarhonyásba, pörköltbe lehet felhasználni.


2015. július 13., hétfő

Paradicsomos húsgombóc


- 50 dkg darálthús, 1 kicsi vöröshagyma finomra vágva, 2 gerezd zúzott fokhagyma, másfél marék rizs, só, bors

- mindent összegyúrni és kicsi gombócokat formázni

- sós vízben megfőzni

- mártáshoz zsiradékon lisztet pirítani, a felhígított sűrített paradicsomlével felönteni, só, cukor ízesítés

- sós vízben apróra vágott krumplit főzni, majd leszűrve tálalni

- a paradicsomszószban lehet pár percig rotyogtatni a gombócokat, átvegye az ízét,  van aki  a gombóc főzőlevébe önti a paradicsomlét és úgy főzi össze


2015. július 10., péntek

Brassói koktélparadicsommal


- krumplit apró kockára vágni és sós vízben megfőzni

- csirkemellet kockára vágni

- só, bors, majoránna ízesítés

- 1-2 paprika cikkekre vágva, pár szem koktélparadicsom

- serpenyőben kevés libazsíron a húst, paprikát, paradicsomot megsütni

- majd a leszűrt krumplit hozzá tenni és együtt lepirítani


Cseresznye kompót


Idén nagyon finom cseresznyét lehet kapni, bespájzoltam belőle a fagyasztóba. Így bármikor tudok főzni kompótot. Ebben tuti nincs tartósítószer.

- cseresznyét vízben megfőzni

- cukor, pár szem szegfűszeg ízesítés

- ha megfőtt, akkor hideg vízbe téve a fazekat, gyorsan lehűteni

Nagyon szeretem a levét is inni, jól lehűtve mennyei.


2015. július 7., kedd

Hőségben

Mit is lehet tenni hőségben? Hát szabira menni! 
Mázli, hogy pont most mehettem pár napra, nem is dugom ki az orrom brrr....
Reggel elmentem a piacra gyümölcsöket venni, gyorsan letudtam, közel is van.
Már csak 400 ft ez a dobozka málna és a ribizli is 350 ft.



Bent a hűvös 28 fokban, igen a kinti kánikulához képest ez most hűvösnek tűnik :-)
elhatároztam, hogy semmit nem fogok csinálni, csak pihenek,
azt mondják ilyen melegben nem szabad a szervezetet megerőltetni,
én meg szófogadó vagyok :-)
Hideg dinnye, jó könyvek, kell ennél több??


2015. július 5., vasárnap

Lassan de biztosan

...érik a paprika és paradicsom. Most ez a kánikula sokat lendít rajtuk, szépen pirosodik a koktélparadicsom és minden fehérözönön sok sok virág van és egy-egy paprika növendék.
Úgy hozzám nőttek, még a végén sajnálom megenni őket :-)






A törpén is vannak, de ezek nem akarnak pirosodni.







2015. július 2., csütörtök

Zöldségleves


Ezerszer leírtam, de azért most is megteszem :-)

- karikára vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret

- pici libazsíron megpirítani

- felönteni vízzel

- apróra vágott krumpli, kevés zeller, karfiol, nagy cikkre vágott paprika,  minden ami otthon fellelhető, mehet a levesbe

- ízesítés, só, pár szem egész bors

- takarékon, lefedve készre főzni

- sós vízben tésztát főzni hozzá, majd leszűrve, mellé tálalni, nálam most cérnametélt volt

Friss üde könnyű leves!


Related Posts with Thumbnails