2015. július 27., hétfő
Natúr csibemell szeletkék, párolt zöldségekkel
- vegyes zöldségeket - sárgarépa, zöldborsó, karfiol, brokkoli, zöldbab -
- pici vajon megpárolni, majd kevés vízzel vagy húslével felönteni és fedő alatt párolni,
só, őrölt bors ízesítés, finomra vágott petrezselyemmel megszórni a végén
- sós vízben megfőzni a gyors rizst, leszűrni és csipet vajjal átkeverni
- csibemell szeletelve, kisebb darabokra vágni és só, bors ízesítés után lisztbe mártani
- serpenyőben kevés zsiradékon megsütni
Labels:
csibemell,
húsétel,
köret,
natúr szelet,
párolt zöldségek,
zöldségek
2015. július 25., szombat
No...
lássunk hozzá...hűs és édes mint a méz!!!!
Röpke 33 fok van még így este 8-kor...felhőt csak az időképen látunk, környékünkön még véletlenül sincs...
ábrándos képpel bámulom máshol a 20 fokot...
2015. július 20., hétfő
Mini veteményes
Hétvégén szüret :-)
Fehérözönből 3 tő van.
Legnagyobb öröm, hogy megindult a kaliforniai.
Remélem piros lesz, nem marad zöld.
Ebből 2 tövem van.
2015. július 16., csütörtök
Húsleves csirkefarhátból
- csirkefarhátról a zsírosabb részeket levágni - én előtte mindig vízben felforralom a húst, majd kiveszem, leöblítem, de minden hússal így teszek, hogy ne legyen zavaros a leves -
- hideg vízben feltenni főzni
- só, pár szem egész bors ízesítés
- negyed óra múlva hozzátenni a zöldségeket, sárgarépa, gyökér karikára szelve, krumpli kockára vágva, fél zeller, 1 kisebb egész fej hagyma, 1 tv paprika egészben, pár karfiol rózsa ha van otthon
- lefedve takarékon főzni
- mire megfő a zöldség, addigra a hús is, így kb 1 óra múlva kész a leves
- külön sós vízben megfőzni a levestésztát, leszűrni és a leves mellé tálalni
A farhát finom cuppogós csontos husika, levesbe, rizses húsba, tarhonyásba, pörköltbe lehet felhasználni.
2015. július 13., hétfő
Paradicsomos húsgombóc
- 50 dkg darálthús, 1 kicsi vöröshagyma finomra vágva, 2 gerezd zúzott fokhagyma, másfél marék rizs, só, bors
- mindent összegyúrni és kicsi gombócokat formázni
- sós vízben megfőzni
- mártáshoz zsiradékon lisztet pirítani, a felhígított sűrített paradicsomlével felönteni, só, cukor ízesítés
- sós vízben apróra vágott krumplit főzni, majd leszűrve tálalni
- a paradicsomszószban lehet pár percig rotyogtatni a gombócokat, átvegye az ízét, van aki a gombóc főzőlevébe önti a paradicsomlét és úgy főzi össze
Labels:
egytálétel,
gombóc,
paradicsomlé,
paradicsomos húsgombóc
2015. július 10., péntek
Brassói koktélparadicsommal
- krumplit apró kockára vágni és sós vízben megfőzni
- csirkemellet kockára vágni
- só, bors, majoránna ízesítés
- 1-2 paprika cikkekre vágva, pár szem koktélparadicsom
- serpenyőben kevés libazsíron a húst, paprikát, paradicsomot megsütni
- majd a leszűrt krumplit hozzá tenni és együtt lepirítani
Labels:
brassói,
csirkemell,
egytálétel,
koktélparadicsom,
paprika
Cseresznye kompót
Idén nagyon finom cseresznyét lehet kapni, bespájzoltam belőle a fagyasztóba. Így bármikor tudok főzni kompótot. Ebben tuti nincs tartósítószer.
- cseresznyét vízben megfőzni
- cukor, pár szem szegfűszeg ízesítés
- ha megfőtt, akkor hideg vízbe téve a fazekat, gyorsan lehűteni
Nagyon szeretem a levét is inni, jól lehűtve mennyei.
Labels:
cseresznye,
desszert,
gyümölcs,
kompót,
vega,
vegetáriánus
2015. július 7., kedd
Hőségben
Mit is lehet tenni hőségben? Hát szabira menni!
Mázli, hogy pont most mehettem pár napra, nem is dugom ki az orrom brrr....
Reggel elmentem a piacra gyümölcsöket venni, gyorsan letudtam, közel is van.
Már csak 400 ft ez a dobozka málna és a ribizli is 350 ft.
Bent a hűvös 28 fokban, igen a kinti kánikulához képest ez most hűvösnek tűnik :-)
elhatároztam, hogy semmit nem fogok csinálni, csak pihenek,
azt mondják ilyen melegben nem szabad a szervezetet megerőltetni,
én meg szófogadó vagyok :-)
Hideg dinnye, jó könyvek, kell ennél több??
2015. július 5., vasárnap
Lassan de biztosan
...érik a paprika és paradicsom. Most ez a kánikula sokat lendít rajtuk, szépen pirosodik a koktélparadicsom és minden fehérözönön sok sok virág van és egy-egy paprika növendék.
Úgy hozzám nőttek, még a végén sajnálom megenni őket :-)
A törpén is vannak, de ezek nem akarnak pirosodni.
2015. július 2., csütörtök
Zöldségleves
Ezerszer leírtam, de azért most is megteszem :-)
- karikára vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret
- pici libazsíron megpirítani
- felönteni vízzel
- apróra vágott krumpli, kevés zeller, karfiol, nagy cikkre vágott paprika, minden ami otthon fellelhető, mehet a levesbe
- ízesítés, só, pár szem egész bors
- takarékon, lefedve készre főzni
- sós vízben tésztát főzni hozzá, majd leszűrve, mellé tálalni, nálam most cérnametélt volt
Friss üde könnyű leves!
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)