2015. április 28., kedd

Merci

Unokatesóimtól kaptam :-)




Merci...
Én is köszönöm, hogy vagytok nekem!!!
Sok puszika :-)



:-)

2015. április 26., vasárnap

Horgásztó és gólyák

Szombaton megint előkerült a kerékpár,
a közeli horgásztó volt az úti cél.


Egy tőkés réce úszott, hangosan magyarázott :-)





Csend és nyugalom.


Egy magányos csónak várja a horgász gazdáját.


Kezdem érteni, miért is jó a horgász hobbi,
teljes felfrissülés a jó levegőtől, a nyugalomtól :-)


Útmenti virágok,
sajnos a nevüket nem tudom.


Végre eljutottam a másik gólya fészekhez,
azt sem tudtam hazatértek e.


Szép nagyok és már kotlanak a tojásokon.
Jobbra a tekintélyes méretű papa,
balra a mama,
hát nem gyönyörűek :-)
Makó és Hagymácska
csak én nevezem így őket,
 mert Makói úton van a fészek.



Egy fotó a palántákról, 
felfrissülve, naponta locsolva
de még szobafogságon :-)

2015. április 22., szerda

Gulyásleves


- zsiradékon finomra vágott vöröshagymát pirítani

- majd rátenni a kockára vágott csirkemellet és tovább párolni

- pirospaprikával meghinteni és vízzel felönteni

- karikára szelt sárgarépát és gyökeret, kockára vágott krumplit, 1 tv paprikát nagy cikkre szelve a levesbe tenni

- só, köménymag ízesítés

- forrás után lefedve takarékon készre főzni

- galuskához:

- 1-2 tojás, csipet só, liszt és annyi víz, hogy közepesen lágy tészta legyen, simára keverni

- galuskaszaggatón a levesbe adagolni, közben kevergetni

- pár perc főzés és kész




2015. április 20., hétfő

Banános tallér


Egy könnyű finom nasi és még sütni sem kell.

- 2 csomag piskóta tallér

-  2-3 db banán kicsit vastagabb karikára szelve

- 2 tallér közé egy karika banán, míg el nem fogy

- lefóliázni és hűtőbe tenni, másnapra megpuhul - én sosem bírom kivárni :-)

Lehet pudingba mártani, de én simán jobban szeretem, csak falom és falom egymás után.


2015. április 18., szombat

70


70 éve...
a kedvenc sárga rózsa

 

2015. április 17., péntek

Kezdődik

a mini kert projekt :-) 
Vettem ma paradicsomtöveket, 2 törpét és 3 koktélt. Koktélt még nem ültettem, kíváncsi leszek rá, hogy sikerül. 
Az időjárás miatt nem a végleges helyükre, hanem kicsi cserepekbe kerültek. Mire elültettem őket, ideért a szélvihar, így konyhai lakók lettek, nem merem kint hagyni őket. Elég szottyantan néznek ki.
Majd tudósítok az állapotukról :-)


Virágokat még nem vettem, kínálat sincs, bársonykát, kevés petúniát, muskátli láttam.

Viszont egyre szebben zsendül a táj, egyre szebben énekelnek a madárkák, olyan jó zöldet látni :-)
Kőrisünk szépen zöldül.


Lent pedig pitypang szőnyeg van, mire fotóztam már beborult, 
így nem látszik.
Az eső viszont kellene, látni a nagy szárazságot.


2015. április 14., kedd

Együtt

reggeliztünk...én,

a kis cinke, aki a szotyiját töri fel

és a veréb, 
aki a fotózás végét várta, hogy visszarepülhessen enni :-)

A zöldike megijedt, elillant és
van egy erdei pintyem :-)
ő most került elő, télen nem láttam.

2015. április 12., vasárnap

Első tavaszi kirándulás

Ez a gyönyörű napsütéses idő,
kirándulásra csábított,
elő a bringát és
 irány a közeli üdülőtelep.











Kijárnak futni a város lakók, tiszta levegő, vízpart,
csak rótták és rótták a köröket
az ilyen sétányokon.


Megpihenni a padokon,
hallgatni a víz csobogását...
kell ennél több?!


2015. április 11., szombat

Sült csirkeszárny, vajas tejes burgonyapürével


- csirkeszárnyakat sózni, borsozni, kakukkfűvel hinteni

- tepsibe helyezni a szárnyakat

- feldarabolt paprikát, paradicsomot, pár gerezd fokhagymát tenni közé

- alá liba vagy kacsazsír, és 1-2 dl víz

- tepsit lefedni, lefóliázni és sütőben közepes hőfokon készre sütni

- lehet közben locsolgatni a szaftjával ;-)

- krumplit kockára vágni és sós vízben megfőzni, majd leszűrni

- krumplitörővel összetörni és vajjal, tejjel habosra keverni


2015. április 10., péntek

Zöldségleves grízgaluskával


- karikára szelt sárgarépát és gyökeret libazsíron kicsit pirítani, majd felönteni vízzel

- kockára vágott krumpli és kevés zeller, vagy bármi otthon fellelhető zöldség mehet még hozzá

- só, pár szem egész bors ízesítés, esetleg ételízesítő

- lefedve takarékon készre főzni


Grízgaluska:

- 1 tojás, csipet só és 3 púpos evőkanál gríz

- összekeverni és állni hagyni, amíg a víz felforr

- lehet a levesbe is főzni, én külön szoktam sós vízben

- csak teáskanállal kell szaggatni, mert szépen megnőnek

- jó közepes lángon, úgy 10 perc főzés, közben kevergetni, addig főzzük amíg nagyra és puhára főnek



2015. április 6., hétfő

Cidri van

A húsvét vidáman telt, nem fogok elhervadni, gondoskodtak róla a fiúk :-)
Keresztanyu születésnapját is ünnepeltük,
jó és szép volt minden,
de a legjobb, hogy együtt volt a család :-)
 
 

Itt már sosem lesz jó idő???
Szélvihar, szakadó eső brrrr...
Ebben a cidriben elkél még a melengető zokni...
csak mert cicás :-)





és pingvines :-)

Sajnos gólyásat még nem találtam.

Kellemes húsvéti ünnepeket!











2015. április 3., péntek

Kókuszos csoda


- 2 pohár tejföl ( kicsi )

- 2 db tojás

- 20 dkg cukor

-15 dkg kókuszreszelék

- 20 dkg liszt

- 1 cs sütőpor

- mindent összekeverni - tojás+cukor+tejföl+sütőporos liszt+kókuszreszelék

- nagyobb tepsibe simítani a tésztát, hogy ne legyen túl magas

- sütés, közepes hőfokon kb. 20 perc

- csokimázzal leönteni :

- 10 dkg vaj

- 20 dkg cukor

- 2 evőkanál liszt

- 2 evőkanál kakaópor

- 2 evőkanál víz

- mázhoz valókat összekeverni és 8-10 percig forralni

- a megsült tésztára önteni és meghinteni reszelékkel




2015. április 2., csütörtök

Meglepi...

...a kolléganőimtől :-)



A nap híre:

Zala és Halász megérkezett!!!!!!! :-)
Related Posts with Thumbnails