2014. június 27., péntek

Tejbegríz rétegezve



Bevallom, nagy főzős tudomány nem kell hozzá. Viszont a család kedvenc nasija lehet, ez a gyorsan elkészíthető tejbepapi :-)

Általában 1 evőkanál grízhez 1 dl tejet számítok. Nem szeretem nagyon sűrűn, így ha fél liter tejből készítem, akkor 4 evőkanál gríz és 5 dl tej.
1 liter tejhez 8-9 evőkanál gríz.

Matek számítások után, jöjjön a nagyon "bonyolult" recept :-)

- tej, gríz, kevés cukor

- folyamatos kevergetés mellett megfőzzük

- majd elfelezzük és egyikbe 2 evőkanál kakaót keverünk, ízlés szerint még cukrozzuk

- tálkákba rétegezzük, alul fehér, rá a kakaós...vagy fordítva is lehet...alul kakaós és felül fehér

Hűlni hagyjuk...az én módszerem, hogy a mosogatóban hideg vízbe állítom őket és gyorsan lehűl. Bármilyen ételt így hűtök le, gyors és praktikus főleg nyáron.

Tálalásnál felturbózhatjuk, akár tejszínnel, szórócukrokkal, vagy bármivel ami otthon található.



2014. június 23., hétfő

Piaci kosár


Hétvégén kaptam a családtól meggyet is, így szorgosan spájzolom a fagyasztóba a meggyet és cseresznyét ínséges időkre :-)

Azért készült cseresznyekompót, de a fotózást nem élte meg. A paradicsom pedig betársult a mozzarellához, így salátaként debütált, lehűtve nagyon finom volt.



2014. június 18., szerda

Zöldborsós mártásos csirkemell


Valami szaftos húsra vágytam. Mivel a tokányt nem szeretem, helyette ezt improvizáltam, egész jó lett :-)

- csirkemellet apró kockára vágni, só, bors, ételízesítő ízesítés

- serpenyőben libazsíron megpirítani

- majd hozzátenni a zöldborsót és tovább pirítani

- kevés vízzel vagy húsleves alaplével felöntve, lefedve puhára párolni

- 2-3 evőkanál lisztet hinteni rá és felönteni tejszínnel, tejjel, vagy tejföllel, ami van otthon - apránként, hogy nagyon híg se legyen - majd folyamatos kevergetés mellett mártássá sűríteni

- rizst, sós vízben puhára főzni, majd leszűrni, petrezselyemmel meghinteni

Természetesen lehet főtt tésztával is tálalni, ízlés szerint, ki mit szeret.



2014. június 17., kedd

2014. június 16., hétfő

Epres vaníliás puding


Ebbe került az eper!

- a tálka aljára piskóta

- erre kerül a megmosott, feldarabolt eper

- majd a főzös pudingot ráöntjük

Lehűtve hmmmm mennyei. Én szeretem a pudingot, könnyű desszert. Nem szeretem a túl tömény édességet.

Ráadásul bármikor bevethető gyorsan elkészíthető édesség, ha valaki nem tud sütni, vagy már idő nincs rá és vendégeket vár.
Persze van aki, házi pudingot főz, tojással, úgy ahogy illik...ebben én még nem jeleskedem :-)

Viszont megtaláltam a nekem legjobb ízű pudingport, ami gluténmentes és természetes aromát tartalmaz.
Feltétlen próbáljátok ki, nagyon finom ;-)



No és az illatos eper :-)



2014. június 15., vasárnap

Piaci kosárkám


Két napja úgy bedurrant a vesém...ajjj de beteg voltam. Gyuri bácsi teáját iszom rá, nagyon jó, mindenkinek ajánlani tudom. Az orvos szerint szedjem a görcsoldót, nekem attól még sosem múlt el. Ezért kerestem rá gyógyteát.

Ma viszont lemásztam a piacra, csak azért mert amúgy is mozogni kell, hogy kijöjjön a kő vagy homok. Itthon már a padló is kikopott a sok járkálástól. Ugrálni nem merek, mert legutóbb úgy fájt utána a bokám két hétig, teljesen lesántultam. Én mondom, nem érdemes betegnek lenni. Hogy mennyi baja van ilyenkor az embernek...

Az eper még mindig csillagászati árban volt, alig láttam pár kofánál. Került a pociba és került máshová is, majd holnap elárulom ;-)







2014. június 1., vasárnap

Lila felső




Vékony fonál és 1 szállal.



Mint a fotón is látszik, egybe van kötve az eleje és háta.

A kötést a hátán alul kell kezdeni és arányosan szaporítani a két oldalán, hogy kicsit ívelt legyen az ujja kivágásánál.
Rövid ujjú, mert tavaszi, nyári felsőnek készült.



Az eleje ívelt, tehát arányosan fogyasztani a bal és jobb elejét.


Felül 2 kicsi gombbal záródik.


Related Posts with Thumbnails