2010. november 26., péntek

Májjal töltött rántott hús



- mellfilét felszelni, kiklopfolni, sózni

- csirkemájat apróra vágni és lisztbe mártva hirtelen kisütni, utána sózni és borsozni

- husi egyik felére tenni a májat, ráhajtani, panírozni és megsütni, forgatni ,hogy jól átsüljön mert így vastagabb a hús

- rizst sós vízben megfőzni, végén hozzátenni a mirelit zöldségeket pár perc alatt puhára főzni, majd leszűrni, kevés vajjal átforgatni

2010. november 23., kedd

Tésztafészek



- spagettit főzni, leszűrni és egy tűzálló tálba téve fészket formázunk a tésztából

- cukkinit és paradicsomot felkockázva kevés olajon megpárolni, só, bors, bazsalikom ízesítés

- fél evőkanál vajon, 1 evőkanál lisztet elkeverni nem kell pirítani, majd ráönteni 2 dl forró tejet állandó keverés mellett és mártássá főzni, sózni, belereszelni 5 dkg sajtot ( 4 személyre duplázva a mennyiséget )

- tésztára halmozni a cukkinit és leönteni a besamellel, majd megszórni reszelt sajttal, sütőben pirulásig sütni

Nagyon finom krémes lesz az egész, nekem nagyon bejött. Lehet bővíteni hagymás darálthússal is.


2010. november 18., csütörtök

Rizsfelfújt



- 1 tasak (nem doboz) gyors rizst kb.9dl tejben megfőzni míg puha és szottyos lesz

- 4 tojássárgát, 4 dkg vajat, 10-15 dkg cukrot, 1 evőkanál lisztet összekeverni

- 4 tojásfehérjét felverni habbá

- kb.20*30 cm tepsit kivajazni és morzsával behinteni

- rizst összekeverni a tojássárgás cuccal, majd óvatosan belekeverni a habot és beleönteni a tepsibe, előmelegített sütőben kb.30-35 perc sütés közepes hőfokon, míg szép színe lesz

Én csokiöntettel, szörpösen, lekvárral tálalom, mikor mit kívánunk.

2010. november 16., kedd

Csirkés gulyásleves



- finomra vágott hagymát pirítani, majd beletenni a feldarabolt csirkét, kicsit párolni és pirospaprikával megszórni, vízzel felönteni

- mehet bele rögtön a zöldség is, a csirke hamar puhul, nem kell külön előfőzni, sárga és fehérrépát karikára szelni, krumplit apró kockára vágni, 1-1 paprikát és paradicsomot is lehet hozzá tenni, ízesíteni, só, köménymag, petrezselyem

- végén galuskát szaggatni bele és pár perc alatt készre főzni - galuskához 1-2 tojás, liszt, só, víz - lágyabb tészta legyen, én nagyobb lyukú reszelőn átcsurgatom és így apróbb galuskák lesznek

2010. november 10., szerda

Szilvamártás sült hússal krumplipürével



- apróra vágott krumplit sós vízben megfőzni

- bármilyen húst ízesíteni és serpenyőben natúr megsütni

- szilvát negyedekbe vágni és serpenyőben vajon párolni, majd pici vizet önteni alá, ízesítés méz, bors, szegfűszegőrlemény

- krumplit leszűrni és összetörni majd vajjal, tejjel habosra keverni

2010. november 8., hétfő

Sült alma



Sült alma - nincs is jobb a finom sült alma illatánál hideg napokon, bent a jó meleg lakásban

- bármilyen alma, személyenként 2-3 db, tepsire téve, sütőben kb.15-25 perc, semmi ízesítés nem kell, ez így finom ahogy van.

2010. november 1., hétfő

Röszti



Röszti - ahogy Alchri készíti (köszönet a receptért) nagyon finom így, nem tocsog az olajtól

- krumplit héjában megfőzni és kihűteni

- lehámozni és nagy lyukú reszelőn lereszelni, só, bors ízesítés

- serpenyőben vajon megsütni, de csak vékonyan fél centisnél ne legyen vastagabb, tányérra vagy fedőre csúsztatni, úgy átfordítani a másik oldalára, hamar megsül

Tálalható bármivel, nekem sajtos tejfölösen ízlik.
Related Posts with Thumbnails