2010. november 26., péntek
Májjal töltött rántott hús
- mellfilét felszelni, kiklopfolni, sózni
- csirkemájat apróra vágni és lisztbe mártva hirtelen kisütni, utána sózni és borsozni
- husi egyik felére tenni a májat, ráhajtani, panírozni és megsütni, forgatni ,hogy jól átsüljön mert így vastagabb a hús
- rizst sós vízben megfőzni, végén hozzátenni a mirelit zöldségeket pár perc alatt puhára főzni, majd leszűrni, kevés vajjal átforgatni
2010. november 23., kedd
Tésztafészek
- spagettit főzni, leszűrni és egy tűzálló tálba téve fészket formázunk a tésztából
- cukkinit és paradicsomot felkockázva kevés olajon megpárolni, só, bors, bazsalikom ízesítés
- fél evőkanál vajon, 1 evőkanál lisztet elkeverni nem kell pirítani, majd ráönteni 2 dl forró tejet állandó keverés mellett és mártássá főzni, sózni, belereszelni 5 dkg sajtot ( 4 személyre duplázva a mennyiséget )
- tésztára halmozni a cukkinit és leönteni a besamellel, majd megszórni reszelt sajttal, sütőben pirulásig sütni
Nagyon finom krémes lesz az egész, nekem nagyon bejött. Lehet bővíteni hagymás darálthússal is.
2010. november 18., csütörtök
Rizsfelfújt
- 1 tasak (nem doboz) gyors rizst kb.9dl tejben megfőzni míg puha és szottyos lesz
- 4 tojássárgát, 4 dkg vajat, 10-15 dkg cukrot, 1 evőkanál lisztet összekeverni
- 4 tojásfehérjét felverni habbá
- kb.20*30 cm tepsit kivajazni és morzsával behinteni
- rizst összekeverni a tojássárgás cuccal, majd óvatosan belekeverni a habot és beleönteni a tepsibe, előmelegített sütőben kb.30-35 perc sütés közepes hőfokon, míg szép színe lesz
Én csokiöntettel, szörpösen, lekvárral tálalom, mikor mit kívánunk.
2010. november 16., kedd
Csirkés gulyásleves
- finomra vágott hagymát pirítani, majd beletenni a feldarabolt csirkét, kicsit párolni és pirospaprikával megszórni, vízzel felönteni
- mehet bele rögtön a zöldség is, a csirke hamar puhul, nem kell külön előfőzni, sárga és fehérrépát karikára szelni, krumplit apró kockára vágni, 1-1 paprikát és paradicsomot is lehet hozzá tenni, ízesíteni, só, köménymag, petrezselyem
- végén galuskát szaggatni bele és pár perc alatt készre főzni - galuskához 1-2 tojás, liszt, só, víz - lágyabb tészta legyen, én nagyobb lyukú reszelőn átcsurgatom és így apróbb galuskák lesznek
2010. november 10., szerda
Szilvamártás sült hússal krumplipürével
2010. november 8., hétfő
Sült alma
2010. november 1., hétfő
Röszti
Röszti - ahogy Alchri készíti (köszönet a receptért) nagyon finom így, nem tocsog az olajtól
- krumplit héjában megfőzni és kihűteni
- lehámozni és nagy lyukú reszelőn lereszelni, só, bors ízesítés
- serpenyőben vajon megsütni, de csak vékonyan fél centisnél ne legyen vastagabb, tányérra vagy fedőre csúsztatni, úgy átfordítani a másik oldalára, hamar megsül
Tálalható bármivel, nekem sajtos tejfölösen ízlik.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)