2010. augusztus 29., vasárnap

Csavart masni



Szintén Viki receptje, finom kelt kifli. Én most csak mazsolát tettem bele, nem kell nagy masnikat készíteni, a közepesek jobban átsülnek. Fincsi vajjal vagy lekvárral megkenve, kakaóval. A recept itt található, Viki nagyon jól leírja mindig a folyamatot hogy kell készíteni Viki oldala , ezért is nem írom le külön itt. Na meg érdemes a honlapján is böngészgetni :-)

2010. augusztus 27., péntek

Rakott tészta





- felteszünk főzni tésztát ( tetszés szerint szarvacska, metélt, bármi ),

- darálthúst olajon megpirítjuk és pici vizet alá öntve fedő alatt pároljuk - só, bors, oregano, rozmaring - ízesítéssel,

- közben besamelt készítünk ( én könnyítettem rajta, fogtam 2 evőkanál lisztet és 3-4 dl tejet, megfőztem és kész - ízesíteni só, bors. Majd belereszelni 10 dkg sajtot. -

- tepsibe önteni a leszűrt tésztát, rá a darálthús, összekeverni és leönteni a mártással ( villával megmozgatni hogy a tészta közé is csurogjon ), nagy lángon megsütni ha picit pirosas a teteje, kész van.
Akkor finom, ha a mártás majdnem ellepi, tehát ha nagyobb tepsivel készíted, vígan lehet dupla mártás.

2010. augusztus 26., csütörtök

Cukkini főzelék



A tökfőzelékkel engem ki lehet kergetni a világból...várakozással telve készítettem el cukkiniből :-)...a kedvencem nem lesz, de nem volt annyira tök íze, igaz direkt kaprot sem tettem bele.

- cukkinit meghámozni és nagyobb lyukún lereszelni

- pici vízzel feltenni főzni, csak pár percig, mert szétfő, ízesíteni sóval

- behabarni tej+liszt keverékével

Finom lett, még hidegen is bekanalaztam a maradékot. Persze sokat lendített rajta a rántott husi :-))))

2010. augusztus 22., vasárnap

Kókuszos tallérok - sütés nélkül




- 20 dkg cukor + 3 evőkanál kakaópor + 2 dl víz ezt összefőzni, majd belekeverni 10 dkg vajat

- ráönteni 25 dkg darált háztartási kekszre és összegyúrni

- fél centis vastagságú tallérokat formázni és belehempergetni kókuszreszelékbe

én eleve fél kiló kekszből csináltam, persze dupla mennyiségű mártással, nagyon fini az íze és nagyon hamar elfogy :-)

2010. augusztus 21., szombat

Grízes tészta



Grízes tészta - a mumus :-)
Variációim
- gríz pirítva majd vízzel puhítva, bele a lecsurgatott tészta = mázgás gombócos valami :-(
- gríz pirítva, most óvatosabban puhítva vízzel, nehogy mázgás legyen, tésztával keverve...hááát kicsit itt ott ropog a gríz :-(
- gríz pirítva, majd aránylag sikerül eltalálni a puhaságot, már nem merem a tésztával összekeverni, inkább csak a tetejére szórom, rá a lekvár és inkább így rétegesen bekanalazom :-)

Egyszerúgyismegtanulom alapon szorgalmasan gyakorlom :-) sosem tudni, hátha egyszer eltalálom és olyan lesz mint amilyennek elképzelném.

- 2 marék tésztát felteszek főzni

- úgy 2 dl grízt kevés olajon pirítok, majd evőkanalanként vízzel öntözgetem, gyorsan megkeverem és takarék lángon fedő alatt puhítgatom

- leszűrt tésztával összekeverem, kicsit még fedő alatt hagyom pihenni

Ha épp egy jobb variációt sikerül produkálnom, akkor örömömben lekvárral megeszem :-)))... ha nem sikerül, akkor kezdem újra...

2010. augusztus 20., péntek

Darálthúsos rakott krumpli




- krumplit 0,5 cm karikára szelve sós vízben feltenni nagylángon főzni (10-12 perc)

- finomra vágott vöröshagymát pirítani és a darálthússal tovább pirítani, majd kevés vizet aláöntve, lefedve pároljuk, ízesítés, só, bors, majoránna, fűszerkeverék

- vékonyfalú kikent tepsibe a leszűrt krumpli felét tenni, rá a darálthús és krumpli, kicsit sózni, vajforgácsokkal megszórni, majd tejföllel megkenni és forró sütőben átsütni

2010. augusztus 15., vasárnap

Puding



- omlós kekszet tenni a tálkák aljára, felkockázott barackot szórni rá és a főzött vaníliás pudingot ráönteni

Hogy hamarabb hűljön, hideg vízbe állítom a tálkákat. Tálalásnál megszórni csokireszelékkel vagy tortadarával.

2010. augusztus 11., szerda

Csirkeszárny meggyszósszal



- meggyet feltenni főzni, ízesíteni cukor, egész fahéj ( nekem mindig van tartalékban a mélyhűtőben pár zacsival, egyéb gyümölcsök is )

- ha puha akkor behabarni - tejfölbe keverni lisztet, pici vízzel és szűrőn keresztül beleönteni, akkor tutira szép sima lesz, nem lesznek benne gombóckák :-)

- szárnyakat sózni, borsozni és lisztbe mártani, majd forró olajban szép pirosra sütni

2010. augusztus 9., hétfő

Rántott cukkini



- jó 0,5 cm szélesre karikázni a meghámozott cukkinit, sózni és liszt-tojás-morzsa panírozni, majd közepes lángon szép pirosra sütni

Én paradicsomszósszal imádom :-)

2010. augusztus 8., vasárnap

Túrós barackos



Viki receptje, nem olyan bonyolult elkészíteni mint amilyennek hinné az ember :-)
A recept itt található Viki oldala , nekem még minden süti sikerült amit itt böngésztem, köszönet a Szerzőjének :-)

2010. augusztus 7., szombat

Sült comb és szárny



- pipicombok és szárnyak sózva és tepsibe vagy jénaiba tenni,

- közé-alá szeletelt paradicsomot helyezni, kakukkfűvel meghinteni

- kevés zsír vagy vaj rá és némi vizet aláönteni, lefedve sütőben szép pirosra sütni, közben megfordítottam őket, hogy szaftos legyen

- köretnek krumplit főzni, én csak villával törtem össze és locsoltam rá szaftot, juj de finom volt :-)

2010. augusztus 2., hétfő

Brassóis husi



- apró kockára vágott krumplit főzni

- mellfilét apró kockára vágva, serpenyőben zsiradékon fehéredésig sütni, majd kevés vizet aláöntve fedő alatt párolni, ízesíteni - só, bors, majoránna, fokhagyma

- aki szereti a sült paprikát, nagyra szelve tehet bele, gyorsan megpuhul

- ha puha a hús is, akkor a krumplit leszűrni és összekeverni a husival, kicsit pirítani még

2010. augusztus 1., vasárnap

Papagáj kuglóf



Első kuglófom - papagájtorta recept alapján

- 30 dkg margarin, 30 dkg cukor, 4 tojás - ezeket géppel kikeverni, majd 1 pohár tejfölt és 1 cs sütőport és 30 dkg lisztet lazán belekeverni

- 3 egyenlő részre osztani

1.tálka marad sárga színű

2.tálka - 1 cs puncsos pudingport belekeverni, ez rózsaszínű lesz

3.tálka - 2 evőkanál kakaóport belekeverni, ez barna lesz

- vajazott, lisztezett sütőformába evőkanállal tarkán elosztani

- közepes hőmérsékleten sütni
Related Posts with Thumbnails